|
|
|
|
|
JANGELAK ERALDATZEA HELBURU DUTEN EKIMENEN AHOTSA ERAMAN DUGU LEGEBILTZARRERA
|
Abendiaren 22an Eusko Legebiltzarraren “Etorkizuneko euskal hezkuntza-sistemari buruzko hitzarmenaren oinarriak zehazteko ponentzian” parte hartu genuen Gure platera gure aukera ekimenaren izenean Eneko Viñuela, Bidezko Elikadurako ordezkariak, eta Lurdes Imaz, EHIGEren ordezkariak. Irakurri albiste osoa hemen.
|
|
|
|
|
ELIKAGAI OSASUNGARRIETATIK ELIKAGAI JASANGARRIETARA: TOMATEAREN KASUA
José Ramón Mauleón Soziologian doktorea eta EHUko irakaslea da. Elikadura-sistemaren soziologia da haren espezializazioa; elikagaien ekoizpenaren, eraldaketaren, banaketaren eta kontsumoaren gizarte-dimentsioa, eta hainbat elkarteekin eta erakundeekin elkarlanean aritzen da elikadura-ohitura iraunkorrak sustatzeko. Artikulu honen bidez, Mauleonek elikagai osasungarri eta jasangarriei buruz gogoeta egitera gonbidatzen gaitu, eskola-jantokiak elikadura osasuntsua, zaporetsua eta ingurumen eta gizarte aldetik jasangarriagoa eskaintzeko leku ezin hobea direla erakusteaz gain. Irakurri albiste osoa.
|
|
|
|
|
ELIKAGAI OSASUNGARRIETATIK ELIKAGAI JASANGARRIETARA: TOMATEAREN KASUA
|
|
|
|
Etorkizuneko elikadura gaurtik eraikitzeko proiektua Tolosaldean
Hainbat esparrutan lanean ari ziren zenbait herritar elkartu eta Lurtaro elkartea sortu dute Tolosaldean. Izaera desberdinekoak izanik ere, kezka berak batu ditu: egun nagusi den elikadura sistemak, eta horrek lurraldean eta bizitzetan duen eraginak. Irakurri Bizi-baratzearen albistea hemen.
|
|
|
|
|
|