Berton Bertokoa mugimenduak, Bidezko Elikadura GGKEarekin elkarlanean, elikadura eskola antolatu du, durangarren familiei zuzenduta. Eskola honek 4 saio praktiko izango ditu, otsaila eta martxoa bitartean egingo direnak.

Saio horietan gure eguneroko elikaduraren gaia landuko da, bai familian bai eskolan, ikuspegi kritiko, praktiko eta proaktibo batetik. Saioak Berton Bertokoa osatzen duten eskoletan eta hitzartutako guneetan egingo dituzte. Parte hartzea doakoa da baina beharrezkoa da otsailaren 7a baino lehen izena ematea. Haurtzaindegi zerbitzua eskainiko da, eta txikigunean haurrek jolasean elikadurari buruz ikasteko aukera izango dute.

Lehenengo hiru saioak otsailaren 10ean, 17an eta 24an izango dira, 17: 30ean, Zabalarrako (Durango) eskolan, Zelaieta zentroan (Zornotza- ETXANO) eta Zaldibarko eskolan. Azken saioa, hau ere 17: 30ean, martxoaren 5ean, ostegunean, showcooking bat izango da Akebaso jatetxean (Atxondo).

Elikadura Burujabetzako adituak arduratuko dira saioetako zalantzak eta kontsultak aztertzeaz eta erantzuteaz, hiru arlo handitan bildu baitira.

  • Lehenengo jardunaldian, produktuen jatorriarekin eta kontsumitzen ditugun produktuen jatorria eta banaketakanalak ezagutzearen garrantziarekin lotutako elikadura aztertuko da, bai eta gure eguneroko/asteko erosketak lehen sektorean duen eragina ere.
  • Bigarrena ikuspuntu nutrizionalera eta osasungarrira bideratuko da, nutrizioan aditua den pertsona baten jarraibide eta gomendioekin, baina planteatzen diren eguneko zalantza praktikoak ere argituko dira.
  • Hirugarren saioan elikaduraren gaia landuko da eskola-jantokietan, gure errealitatean zentratuz eta gure ikastetxeetako ezinbesteko zerbitzu honetan jaten denari eta jaten den moduari buruz zenbat dakigun partekatuz eta guztion artean hobetzeko zer egin dezakegun partekatuz.
  • Azken saio praktikoa showcooking edo sukaldaritza tailer bat izango da, Akebaso jatetxean, Iñigo Fuertes sukaldariaren eskutik. Ondoren azalduko digu menua zertan datzan, eta, amaitzeko, nahi duenak menu hori afaltzera gera daiteke, 35 euroko prezioan. Menua sasoiko eta gertuko produktuekin egingo da.

“Ekintza honen bidez, elikaduraren gaiari merezi duen benetako garrantzia eman nahi diogu, horren inguruko kezka duten pertsonak foro berean elkartuz, bertan topo egin, zalantzak argitu edo hausnarketak partekatzeko. Gure helburuetako bat da pentsamendu kritikoa sortzea, jaten dugunaren eta gure seme-alabek jangelan jaten dutenaren kontzientzia hartzea eta, oro har, haien elikadura hobetzea”, adierazi dute antolatzaileek.

Ikusi hemen Durangaldeko Elikadura Eskolaren kartela.

Izen-emateak otsailaren 7a baino lehen egin behar dira.

Elikadura Eskolak Bilbon, Busrturian eta Bakion

Durangaldean egingo den eskolaz gain, familientzako beste elikadura eskolak sortuko dira Bilbon, Busturian eta Bakion. Herrialde hauetan hiru saio antolatuko dira. Animatu zaitezte!