[:es]Fecha[:eu]Data[:]: [:Europe/Madrid00]18/11/2017[:Europe/Madrid000000]2017/11/18[:]
[:es]Hora[:eu]Ordua[:]: 12:30
[:es]Dónde[:eu]Non[:]: Gernika-Lumoko Merkatuaren aurrean


[:eu]

Eskola-jantokiak bertakoak, jasangarriak eta osasuntsuak izateko helburua konpartitzen dutela ikusita, indarrak batzea erabaki dute Urdaibaiko eskola guztiek.

Gizartearen eta erakunde publikoen aurrean ahots indartsua izan nahi dute, eta euren helburuak lortzeko bidean alkar laguntzeko borondateagaz jaio dira.

Helburu nagusi hauek finkatu dituzte egindako eztabaida kolektiboan:

A.- Umeek osasuntsu jatea.
Gure umeek bertoko elikagaiak, sasoian sasoikoak eta kalidadezkoak jatea gura dogu.

B.- Gure eskualdeko lehen sektorearen suspertzea.
Bertoko ekonomiaren aldeko apustua egiten dogu. Lehen sektorea gure bidelaguna dan heinean, baserritarren bizi-baldintzak duinak izatea bilatzen dogu.

C.- Gure eskualdearen jasangarritasuna.
Modu naturalean hazitako elikagaiak gura doguz gure jantokietan. Ahalik eta produktu ekologiko gehien izateko helburuagaz.[:es]

TODAS las escuelas de Urdaibai han decidido unir sus fuerzas para que los comedores escolares sean saludables, sostenibles y locales.

Quieren tener una voz de peso ante la sociedad y las instituciones y ayudarse mutuamente para dar pasos en la consecución de sus objetivos.

Han establecido los siguientes objetivos en el proceso colectivo de debate realizado:

A.- Los niños y niñas deben comer sano.
Queremos que nuestras niñas y niños coman alimentos de aquí, de temporada y de calidad.

B.- La reactivación del sector primario de la comarca.
Apostamos a favor de la economía local. Desde la necesidad mutua que tenemos con el primer sector, buscamos que las condiciones de vida de los y las baserritarras sean dignas.

C.- La sostenibilidad de nuestra comarca.
Queremos alimentos naturales en nuestros comedores. Con el objetivo de cada vez más alimentos ecológicos.[:]


Loading Map....